söndag 27 juni 2010

Klart!!!


Söndag kväll kl 22:30 - klar!!! Så himla skönt! Dessutom blev det bra också ;o). Visserligen ser det lite lustigt ut där det nya virket möter det gamla, men det går så fort för det nya virket att bli mörkt (tyvärr). Sen skulle jag ju kunna tvätta det gamla virket och olja det...men det får bli en annan helg!

lördag 26 juni 2010

En söt liten vovve ;o)


Kvällspromenad


Med Vilda Wilma och Anna :o)

El till golvlampor


...men det finns att göra ändå!


....nu har vi dragit fram el till lamporna i golvet och till kommande lampor i taket. Givetvis har vår granne som är elektriker inspekterat och godkännt allt!

Nu ligger trallen på plats...men....


....jag skall fälla in 10 st amå lampor i trallen och saknar en 19 mm borr..... Av alla dagar på året så väljer jag denna dag att sakna ett verktyg.......Midsommardagen då alla affärer är stängda.... Detta har inneburit att trallen ligger där men är inte fastskruvad.

Nu börjar det roliga!


Lägga trall är skoj! Det går så fort. På detta lilla projekt kör jag med hela längder så det var bara att kapa upp 19 st lika långa brädor! Till detta projekt använder jag en av mina nya sågar som kapar långt och djupt :o).

Dag 2 på bygget


Nu är alla reglar på plats!

torsdag 24 juni 2010

Så här knasig ser jag ut när jag jobbar....


Musse är jätte lycklig att komma ut - det är därför jag har hörselskydd...jäklar vad han tjattrar!!!

Oj vilken skön dag!


Allt tar ju alltid mycket längre tid än man tror... Halva dagen gick åt till att rensa bort gammal el och slangar.... Efter lunch blev jag bortbjuden på fika.....sen vid 15-tiden kunde jag börja bygga. Fick upp 2 reglar....sen fick jag solsting ;o). Nåväl...jag har ju 3 dagar till på mig innan jag skall vara klar (min målsättning att bli klar denna helg!

Sagt och gjort...


I söndags gjorde jag en beställning till Vindö trä och i onsdags hade jag en hög plankor att sätta tänderna i... :o). Det går bara år drygt 90 meter trallvirke att stänga hålet.... Igår började jag ta bort "småsnuttarna" som bildat gång runt dammen.

Snickeriprojekt



Sen våra kära Koi-karpar dog för några år sedan har vi inte "orkat" dra igång dammen på sommaren. Det är för mycket skötsel och andra saker som lockar (husbil mm), så nu har vi bestämt oss för att stänga den. Det kan bli en mysig grillplats här i stället (och framförallt så har jag ett nytt snickar projekt!!!). Just nu är det en mygg-odling ;o)

måndag 14 juni 2010

Semestern är slut!


Har haft 4 suveräna veckors semester, med husbilen ute i Europa. Nu är det kneg igen. Har några semesterveckor kvar att ta ut om det blir kris ;o). Idag lämnade jag in Priusen på lackförsegling - fick den här lilla sötnosen som lånebil. Känner mig som Mr Bean......eller kanske mer som Mrs Bean!